НОВИНИ

Служители в институции в Благоевград уволнени заради корупция

За последните година и половина в нито една от общините в област Благоевград не са постъпвали сигнали за корупция. Подобни жалби обаче са подавани в голяма част от институциите. Двама служители на полицията в Благоевград например са били уволнени заради сигнали за корупция. Това стана ясно на днешното заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в Благоевград.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
20:00, 03.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Най-много сигнали за корупция, 6 на брой, са подадени във фонд „Земеделие”.

Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград: "При проверката са констатирани нарушения от страна на четирима служители. Двама от тях са уволнени дисциплинарно, на един е наложено дисциплинарно наказание порицание, а един е освободен по взаимно съгласие."

В направеното от Асоциация „Прозрачност без граници” изследване, озаглавено „Индекс на местната система за почтеност“ градът се намира по средата.

Катя Христова – Асоциация „Прозрачност без граници”: "Има основни дефицити по отношение на измерението управление и то свързано основно с прозрачност и публичност."

Кметът на Благоевград обаче не се съгласи с резултатите от проучването.

Атанас Камбитов – кмет на Община Благоевград: "Оценките са от 1 до 5. На местния омбудсман в Благоевград е 2. Е как може да е двойка при положение, че ние нямаме омбудсман от 5 години?"

От Асоциация „Прозрачност без граници” са категорични, че трябва да се подобри партньорството между бизнеса и Общината, за да се окаже подкрепа на гражданския сектор, защото гражданските организации в Благоевград се нареждат на последно място в страната по активност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заградено дере заплашва с наводнение квартал Изгрев във Варна
Заградено дере заплашва с наводнение квартал "Изгрев" във Варна
Емил Димитров: Има текстове, които трябва да бъдат изчистени в закона на Кунева
Емил Димитров: Има текстове, които трябва да бъдат изчистени в закона на Кунева