НОВИНИ

Служителите в затворите отново излизат на протест

С искания за 20% увеличение на основното възнаграждение, изравняване на средствата за специфични условия на труд за служителите от сектор „Сигурност" и откриване на нови щатни бройки на пореден протест излизат служителите в затворите. Над 3000 хиляди души ще изразят недоволството си от лошите условия на труд в местата за лишаване от свобода. Те ще излязат пред административните сгради днес. Недоволството е само ден преди Националния протест на 24 февруари, който ще бъде под надслов " Европа и за нас".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
06:50, 23.02.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В Софийския затвор в момента са настанени 1377 души. Това показва справка на сайта на правосъдното министерство. По изчисление се пада, че на един надзирател се падат над 100 души.

Ивайло Григоров, Синдикат на надзирателите: От 9 години поставяме нашите искания на вниманието на ръководството на държавата. Пълно решение до момента нямаме. Едно от основните ни искания е увеличаване на щатната численост на двете специализирани дирекции - Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана във връзка с нормалното функциониране. Другото наше искане е свързано с увеличение на средствата за заплатите. Изравняване на заплатите в Сектор "Сигурност". За държава, която просперира, според думите на министър-председателя, не мисля, че служителите е нормално да получават под средната за страната. Подкрепа имаме от почти всички професионални съсловни организации, а от държавата нулева. Изпратихме писма на правосъдния, финансовия министър, министър-председателя и до момента нямаме никакъв отговор.

Григоров уточни, че ще продължат с протестите до пълно изпълнение на техните искания.

Протестите ще продължат утре пред Правосъдното министерство, а протестът днес започва официално в 9:30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Румъния след доклада на правосъдния министър
Протести в Румъния след доклада на правосъдния министър
Депутатите обсъждат Антикорупционния закон и Закона за обществените поръчки
Депутатите обсъждат Антикорупционния закон и Закона за обществените поръчки