НОВИНИ

Служителка от фирма за бързи кредити на съд за теглене на пари от чужда карта

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд служителка от фирма за бързи кредити за теглене на пари от чужда дебитна карта.

служителка фирма бързи кредити съд теглене пари чужда карта
bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 19.11.2019
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Служителката от фирма за бързи кредити Гергана Д. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за престъпление по член 249, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние. 23-годишната жена изтеглила с шест трансакции близо 700 лева от дебитна карта на кредитополучателка без съгласието й.

На 19 септември 2018 г. потърпевшата Маргарита Т. изтеглила от фирма за бързи кредити сумата от 200 лева. Била финансово затруднена след раздяла с партньора си. Кредитът трябвало да бъде върнат за 2 месеца с лихва от 37, 68 на сто. Изготвено било пълномощно, по силата на което Маргарита предоставила дебитната си карта на служителката в офиса за бързи кредити Гергана Д., като й предоставила единствено правото да тегли парични суми за погасяване на кредита й до окончателното изплащане на сумата от 262 лева с лихвите. По тази карта Маргарита Т. получавала парично обезщетение за майчинство в размер на 140 лева месечно.

Междувременно Маргарита заминала за чужбина, а Гергана Д. започнала да тегли пари от картата й, за да изплаща заема. След като той бил изплатен, ощетената жена изпратила майка си в офиса на фирмата за бързи кредити, за да получи дебитната й карта. Гергана Д. категорично отказала да върне картата с аргумента, че ще я предостави единствено на титулярката.

Така продължила да тегли пари от чуждата карта всеки месец въпреки изплатения кредит. След като се завърнала от чужбина, Маргарита Т. отишла и взела картата си от Гергана. Проверила наличността в картата и установила, че в нея липсват средства. След това направила извлечение в банката, от което станало ясно, че в нейно отсъствие и без разрешение Гергана Д. е теглила парични средства от картата й, които значително надвишавали изтегления кредит и лихвите.

Подсъдимата Гергана Д. е установена като извършител на деянието и посочена категорично от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Щетите от престъплението в размер на 697,99 лева не са възстановени от подсъдимата Гергана Д. до момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства
Радев: Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства
Мъжът, застрелян до Бургас, е криминално проявен
Мъжът, застрелян до Бургас, е криминално проявен