НОВИНИ

Сметка за ток при свален електромер?

64-годишна пловдивчанка твърди, че получила сметка за ток при свален електромер. Повече от две години жената живее на тъмно и студено, защото електричеството в апартамента й е прекъснато заради неплатени сметки. Изведнъж обаче получила нова фактура, която оспорва в съда. Според ЕВН електромерът е демонтиран след засичането на последната сметка за ток и фактурата е реална.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
07:36, 07.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

През 2012 година Василка Бъчварова е съкратена от работа. Живее само с инвалидна пенсия, не успява да плаща сметките си за ток и електричеството в дома й е прекъснато. Случаят се поема от съдия изпълнител и така дългът на жената надхвърля 4 хил.лева. Започва да погасява сумата на вноски, но повече от две години живее на тъмно и студено.

Василка Бъчварова: Без ток сме! Аз получавам 200 лева пенсия. Тръгвам да прося, да търся пари, намирам 1000 лева с трудност, внасям. В един момент миналата година октомври ли ноември ли казах, че повече няма да плащам.

Въпреки че в жилището й няма електричество, миналата пролет Василка получава нова сметка за ток.

Василка Бъчварова: Тя е писана ей така, въобще нямам електромер. И те твърдят до сега, че съм се прикачвала, нелегално ползвам. Обяснете ми сама жена как ще отворя ключа на таблото, като ключа го държи техника. – Кога го демонтираха вашия електромер? – Нали ви казвам 2013 г, 2015 ми идва сметка за ток.

Според ЕВН обаче, електромерът на жената е свален когато излиза последната й сметка.

Крум Косев – говорител на ЕВН България: Той е бил демонтиран на 26 март 2015 година и съответно фактурата за март месец е за реално отчетен период със съответните показания.

Василка оспорва изненадващата сметка за ток в съда. Губи делото на първа инстанция, но е категорична, че ще обжалва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8-годишно момиче се нуждае от 50 000 евро за животоспасяваща операция
8-годишно момиче се нуждае от 50 000 евро за животоспасяваща операция
Фермери настояват обработваното месо в магазина да е на отделен щанд
Фермери настояват обработваното месо в магазина да е на отделен щанд