НОВИНИ

Сметната палата започва одита на Центъра за градска мобилност в София

Сметната палата започва от днес одита за съответствие при финансовото управление на "Центъра за градска мобилност" ЕАД - София за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г. Одитът беше възложен на Сметната палата с решение на 43-то Народно събрание от 20 май 2016 г. Съгласно решението одитът трябва да започне от 1 юли 2016 г. и да приключи до края на годината. Окончателният одитен доклад трябва да бъде внесен в парламента до 31 януари 2017 г.

сметната палата започва одита центъра градска мобилност софия
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 01.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков издаде заповед, с която възложи на одитен екип от 7 одитори, ръководен от главен одитор, да изпълни одитната задача.

Ще бъдат проверени обществени поръчки, приходите и разходите на дружеството, включително разплащане с транспортни оператори.

Дружеството е 100% собственост на Столична община. От него зависи една от най-важните услуги за столицата – организация, експлоатация, контрол и финансиране на обществения транспорт. Сред основните му дейности е издаването на превозни документи и реализация на приходи от превозна дейност. Дружеството финансира, изгражда, поддържа и експлоатира паркинги, гаражи и места за паркиране в столицата.

Според годишния финансов отчет на „Центъра за градска мобилност“ ЕАД за 2015 г. реализираните приходи от дейността на обществения градски транспорт в София за разплащане на транспортната задача през 2015 г. са над 216 млн. лв., като от тях от продажба на билети и абонаменти карти са близо 94 млн. лв. Неиздължената сума към транспортни оператори към края на 2015 г. е над 22 млн. лв., а печалбата за 2015 г. е над 6 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавните мини търсят спешно кредит за багери
Държавните мини търсят спешно кредит за багери
Дете падна от въжения атракцион в парк „Бачиново“ край Благоевград
Дете падна от въжения атракцион в парк „Бачиново“ край Благоевград