НОВИНИ

Снегът все още затруднява достъпа до село Орешак

Въпреки сравнително високите температури през последните дни достъпът до варненското село Орешак все още е затруден. Основният път от Варна не е добре почистен от снега и за да влязат в селото, хората трябва да използват обиколни маршрути.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова
19:05, 06.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Петя Иванова
“Това зад мен е пътят за село Орешак, което се намира само на 15 километра от Варна. Вече трета седмица той стои непочистен и хората, за да стигнат до селото, се принуждават да минават през нивите.”

Офроуд пътуването обаче е възможно само за високопроходими коли. Решихме да опитаме и ние, но ни посъветваха да не рискуваме, за да не затънем в калта.

Жители на с. Орешак
Ами трябва да отидете до разклона за Кичево и оттам да заобиколите вече по другия път да минете, за да влезете. Само от там може да се стигне до Орешак."

"Тука през Каменар дето е, то е много навято може би, не съм минавал още от там, е затворен. Иначе по близко през него до града, иначе обикаля през Кичево.”

Обиколният път, по който единствено може да се стигне до селото сега, също не е почистен добре.

Жител на с. Орешак
“Изчистено е едно платно само, те не могат да се разминат 2 коли, ако идва камион насреща трябва да отбиеш в снега или да търсиш отбивка някъде. Безотговорност е, не чистят, спестяват си парите.”

Заради трудния достъп сметоизвозващите коли не могат да стигнат до селото. Хората се оплакват, че контейнерите за боклук са препълнени.

Жител на с. Орешак
“ Не, не са идвали още. Те няма как да дойдат. Те чак сега почистиха пътищата.”

Жителите на селото се надяват, че зимното бедствие в началото на годината няма да се повтори. В Орешак живеят предимно възрастни хора и те са притеснени, че падне ли сняг, до тях не може да стигне нито авариен екип, нито линейка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Валония се обяви за излизане на България от ЕС
Премиерът на Валония се обяви за излизане на България от ЕС
Румен Христов: Сигурни сме, че Реформаторският блок ще влезе в парламента
Румен Христов: Сигурни сме, че Реформаторският блок ще влезе в парламента