НОВИНИ

Сняг и студ в Европа, дъжд и торнадо в САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лошото време обхвана Европа. Сняг и ниски температури засегнаха Балканите. А в Съединените щати проливни дъждове, силен вятър и торнадо взеха две жертви и нанесоха материални щети.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:15, 26.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света
СТУД И СНЯГ НА БАЛКАНИТЕ И В ЕВРОПА

Рязко спадане на температурите и обилен снеговалеж засегнаха Румъния. Заради очаквани температури от минус 25 градуса училищата са затворени днес и утре. В някои райони на Хърватия учениците също са в принудителна ваканция, а част от пътищата са непроходими. В съседна Босна и Херцеговина се срути покрив на училище под натиска на тежкия сняг.

В Полша градусите паднаха под 12, а от петък насам шестима души са загинали от измръзване. В Италия духа силен вятър и температурите също са по-ниски от обикновено.

ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ В САЩ

Заради силни дъждове в САЩ, река Охайо в района на град Синсинати достигна най-високото си ниво от 20 години насам. Местните власти предупреждават за опасност от наводнения. Към момента нивото на реката е над 18 метра. В централаната и южната част на щата Охайо има затворени пътища заради прелели реки.

ТОРНАДО ВЗЕ ДВЕ ЖЕРТВИ В САЩ

Най-малко двама души загинаха, а много сгради бяха разрушени от торнадо, което връхлетя райони на щатите Кентъки и Тенеси. Най-засегнат е град Кларксвил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрация в Брюксел в подкрепа на мигрантите
Демонстрация в Брюксел в подкрепа на мигрантите
Огромно задръстване по автомагистрала Люлин
Огромно задръстване по автомагистрала "Люлин"