НОВИНИ

СО осигурява повече от 30 места за събиране на стари гуми

С повече от 30 места за събиране на стари гуми, излезли от употреба, Столичната община се бори с мръсния въздух. Старите гуми ще бъдат рециклирани. За миналата година от подобни площадки са събрани над 12 500 гуми, до момента за тази година са събрани над 10 500. Хората могат да оставят гумите на местата денонощно, а Районният инспекторат трябва да следи за събирането на гуми и да се ангажира с извозването им.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:49, 02.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Татяна Асенова, Столичен инспекторат: Освен тях в сезона на смяна на гумите, който е обикновено през пролетта и есента, гражданите могат да ги оставят в пунктовете за смяна на гуми, в автосервизи, както и в три лицензирани площадки притежаващи съответните разрешителни документи. Всички тези адреси могат да бъдат намерени както на страницата на Столичен инспекторат, така и на страницата на Столична община.

От Столичния инспекторат уточниха, че подобни места бяха открити още през 2017 г. До момента от там не са установили товарене на голямо количество гуми в бусове и каруци с цел горене. Уточняват още и че пунктовете не са място, където автосервизите да изхвърлят гумите, които са събрали. Санкцията за нарушение за юридически лица е до 5 000 лева. До момента няма сигнали за подобни нарушения. Гумите ежедневно се извозват до депо Враждебна, откъдето лицензирана фирма ги транспортира за рециклиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и сняг днес
Валежи от дъжд и сняг днес
ЕС ще провери как Фейсбук и Гугъл ползват данните ни
ЕС ще провери как Фейсбук и Гугъл ползват данните ни