COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Нова промяна във Фейсбук: Съобщенията ще са с по-голяма защита

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви плановете на компанията да увеличи нивото на защита и криптирането при обмена на лични данни в онлайн платформата.

от БНТ
14:15, 07.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Тази нова реформа, която беше обявена лично от Зукърбърг на профила му, ще промени изцяло досегашната визия на Фейсбук - иначе казано само изпращачът и получателят ще могат да видят съобщението. Още повече, съобщенията ще изчезват след определено време, подобно на конкурента Снапчат.

Крипитирането на лични текстове, както и снимките, ще бъде развито до такава степен, че дори и самата компания няма да може да ги види.

Грег Стърлинг, редактор на новинарски сайт в САЩ: Мисля че, много от хората не разбират какво се споделя и какво не.

В момента Фейсбук има над 2 милиарда и 20 милиона потребители, а другите апликации собственост на компанията се използват от над един милиард потребители.

Джеси Голдхамър, факултет по Информационни технологии в университета "Бъркли": Много е трудно хората да се откажат от тази платформа заради пристрастяването. Освен това, рекламни агенции използват лична информация, за която плащат на Фейсбук.

В бъдеще потребител на Фейсбук ще може да контактува свободно с друг, който ползва само Уотсап или Инстаграм.

Зукърбърг сподели намеренията си да се срещне с експерти по защита на личните данни и власти за борба с тероризма, за да се намери баланс между поверителността и следенето на потенциални терористи.

;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да спре мигранти
Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да спре мигранти
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска