НОВИНИ

Собствен стил елегантност

Италианският дизайнер Алберто Веделаго, който има 30 години опит на международната модна сцена, отвори ателие в София. За първи път в България той представи нов метод за създаване на мъжка мода. За тайните на италианската елегантност и как да изглеждаме и да се чувстваме добре в дрехите си - разказва Андреа Драганова.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
08:57, 28.01.2017
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Алберто Веделаго налага нов метод за създаване на елегантност. Залага на две основни линии - взима не само „физическите" мерки, но и тези на личността. Така създава костюми, които подчертават както външната, така и вътрешната красота. Не случайно Алберто си спечелва славата на „дизайнер на личността".

Алберто Веделаго - дизайнер: Перфектната визия не съществува, защото според мен елегантността е въпрос на вътрешно усещане, тя се излъчва, а това означава да се чувстваш добре и да се харесваш с това, с което си облечен - може да бъде със сако и вратовръзка, без вратовръзка, с една тениска - това е елегантност.

Стреми се и да популяризира италианската философия на елегантност. Прави го чрез лекции, с които разкрива производствените тайни на един ушит костюм, предимствата на материалите с високо качество и разбирането на важността на това да описваш себе си чрез облеклото. Преди да помисли за кройките, Алберто винаги задава въпроси, като Какво обичаш да правиш?, Какви са целите ти в живота?.

Алберто Веделаго - дизайнер: Най-важното е, че аз съм ваш водач, учител, ще се облечете така както вие искате, това е най-същественото в моя модел на работа. Аз се стремя да разбера природата на човека, след което той лека по лека с моя помощ намира своя стил. Не е задължително този стил да е обвързан с актуалните тенденции.
Проф.Любомир Стойков: Той пътува в целия свят, той е посланик на добрия вкус, но това, което той прави е уникално, тъй като е ръчна работа, изключително дълбоко навлиза в душевността, в психиката на всеки човек, за да може да си изгради представа как той трябва да бъде облечен.

В книгата си италианецът разказва за удоволствието от това да обличаш и разкрива тайните на елегантността.

Неговият иновативен подход и разбирания за стил срещат все повече почитатели по целия свят. Не случайно много популярни личности са го избрали за свой „Maestro di eleganza".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не се очакват обилни снеговалежи в началото на февруари
Не се очакват обилни снеговалежи в началото на февруари
Спорове около църква-музей в Санкт Петербург
Спорове около църква-музей в Санкт Петербург