НОВИНИ

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков е задържан за 24 часа

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков е задържан за 24 часа. Специализираната прокуратура разследва бизнеса му за данъчни престъпления и пране на пари. Заместник- главният прокурор Иван Гешев допусна, че е възможно до края на деня на Стайков да бъдат повдигнати обвинения. Сред задържаните още е синът на кмета на Карнобат. Още подробности по темата - гледайте във включването на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:07, 05.09.2018
5870
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Разследването на фирмите на Миню Стайков е започнало още през месец юли, когато в Карнобат при акция на специализираната прокуратура и ГДБОП е разкрита нелегална фабрика за производство на цигари. Тогава няма задържани, тъй като във фабриката са намерени само работниците, шофьор на ТИР, в който е товарена продукцията и т.нар. "отцепка", която е осигурявала маршрута, по който ТИР-ът трябва да премине, за да стигне до местоназначение.


;

Разлседващите тогава започват да търсят кои са скритите собственици на тази фабрика, както и какво е ставало с приходите, така стигат до данни и веоятно доказателства, че тези пари са "прани" през фирмите "Винпром Карнобат" , "Сис индъстрис" и "Топаз Мел", които са свързани с бизнесмена Миню Стайков.

Самата сграда, в която е била фабриката за цигари, е била собственост на сина на кмета на Карнобат.

За момента задържаните са около 10 човека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия е поканила България за предоговаряне цените на газа
Русия е поканила България за предоговаряне цените на газа
Скандал ГЕРБ - БСП в парламента, наказаха Нинова със забележка
Скандал ГЕРБ - БСП в парламента, наказаха Нинова със забележка