НОВИНИ

"София десерт фест" събра 40 изложители на шоколадови и тестени изделия

В София започна Фестивал на сладките и тестени изделия. Той се провежда в ЦУМ и на едно място са събрани 40 фирми, които представят на вкусове от различни точки на света, като им дават възможност да ги опитат преди да ги купят.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
18:30, 24.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Паста с какао, бонбони от далечна Куба, мед, био- и вегански шоколади, както и кафе от Индонезия, Коста Рика, Танзания и Папуа Нова Гвинея. Това е част от разнообразието, което предлага второто издание на "София десерт фест".

Милен Моллов, организатор от Българската търговско-промишлена палата: "Тази година освен десерти ние сме сложили и доста напитки, биопродукти, които се търсят доста на пазара в момента."

Една от атракциите на "София десерт фест" е сладолед на топчета.

Мирослава Ангелова: "За неговата направа е елиминиран въздуха и другата му особеност е, че той се прави само от мляко. В този сладолед няма вода и няма въздух."

Посетителите бяха впечатлени и от швейцарски шоколади с нетрадиционни вкусове.

Виктория Томова: "Уникалните видове, това са биошоколад с 72% съдържание на какао с чили, люта чушка. Друг уникален вкус, който предлагаме."

На фестивала могат да се намерят и шоколади за вегани, които са без мляко, мазнини и глутен.

Ирена Георгиева: "Всичко е хубаво. Шоколадите са много хубави. Мисля, че е една добра инициатива."
Ирина Чавдарова: "Разни хора, разни идеали. На някои им харесва, аз лично не ги харесвам и не ги възприемам, но имам много познати, които харесват и обичат нестандартния вкус."

Гостите ще могат да участват и в томболи. Фестивалът продължава до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не достигат IT специалисти в Европа
Не достигат IT специалисти в Европа
Спасиха жена секунди преди метрото да мине през релса, заклещила крака й
Спасиха жена секунди преди метрото да мине през релса, заклещила крака й