НОВИНИ

София е инвестирала 10 млн. лв. в общинските болници

Над 1 млн. и 600 хиляди лева е инвестирала Столичната община в ремонт на болнични заведения и поликлиники. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтираното неврологично отделение на Първа градска болница.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 13.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че тази година се ремонтират почти всички общински болници. Обновена е акушеро-гинекологичната болница "Света София", болницата "Шейново", четвърта и пета градски болници. Освен отпуснатите до момента средства, повечето от ръководствата на лечебните заведения са кандидатствали по европроекти и тази година от общината очакват още 1 млн. лева външно финансиране по програмите за енергийна ефективност и за ново оборудване и апаратура.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това е нашето разбиране - смятаме, че общинското здравеопазване в София има важно място и затова през последните години инвестирахме над 10 млн. лв. в общинските болници. Продължаваме с инвестициите. Тази година около един милион и шестстотин хиляди инвестирахме в общински болници. Започнахме инвестиции и в ДКЦ-та.

Йорданка Фандъкова заяви още, че на година се заделят средно около 8 млн. лева за общинските болници за дейности, които са извън здравната каса. Ремонтът на неврологичното отделение в Първа градска болница е финансиран от общината в размер на 350 хиляди лева, като е ремонтиран и покрива на лечебното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи смъртен случай на животно след ваксинация против нодуларен дерматит
Първи смъртен случай на животно след ваксинация против нодуларен дерматит
Местан коментира в парламента отказа за регистрацията на ДОСТ
Местан коментира в парламента отказа за регистрацията на ДОСТ