НОВИНИ

София е председател на Форума за мобилност към „Еurocities“

София беше избрана да председателства Форума за мобилност към „Еurocities“ през следващите две години. Той осигурява на членуващите градове обмяна на добри практики за устойчива градска мобилност, както и по-добра комуникация с Европейските институции.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:19, 23.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Сред приоритетите на София за предстоящия мандат, като председател на Форума за мобилност, са увеличаване на дела на устойчивите видове транспорт – обществен, велосипеден и пешеходен.

Евгени Крусев, зам.-кмет на София
"Проблемите са с прекаленото използване на автомобили, с насърчаването на устойчиви начини на транспорт, изграждането на зелени трасета, така че да се възползват максимален брой хора, било велосипедисти, било използвайки градския транспорт, това са основните насоки, в които ще работим."

София ще работи и в подкрепа на транспорта, щадящ околната среда - използването на нискоемисионни превозни средства, както и намаляването на задръстванията, което подобрява и мобилността.

Евгени Крусев, зам.-кмет на София
"Ефектът реално е да се представят проблемите, които имат отделните градове на едно много високо ниво в Европейската комисия, така че те да получат съответното разрешаване, и едно потенциално развитие, така че реално да се случат всички проекти, които са заложили местните управи."

Мрежата на европейските градове включва повече от 140 града от над 30 европейски страни. София е първият град в Източна Европа, който получава възможността да председателства Форума на мобилността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабен ремонт в НДК
Мащабен ремонт в НДК
БСП и АБВ атакуваха управляващите за скандални назначения и сделки
БСП и АБВ атакуваха управляващите за скандални назначения и сделки