НОВИНИ

София осъмна с разлепени плакати на лица, за които се твърди, че са наркодилъри

Тази сутрин София осъмна с разлепени плакати на лица, за които се твърди, че са наркодилъри. Листовете бяха разлепени в района около НДК, а информацията гласи, че това са мъжете, които тровят деца. Кой и защо е поставил снимки на лица от ъндърграунда и кой има най-голяма полза от това - вижите в следвашия репортаж.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
18:09, 14.09.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В района около фонтаните на НДК днес жителите на София с изненада забелязаха разлепени плакати на лица, за които се твърди, че са наркодилъри. Плакатите са поставени на дървета, а акцията е анонимна, но е озаглавена "Мъжете, които тровят децата ни". Написанo е още, че лицата от ъндърграунда повече от 10 години се занимават с това и парадират с имената на политици и хора от МВР. Изброени са и градовете, в които дилърите продават наркотици.

Евгения Костова: "ЗА" съм, в смисъл такъв, че е хубаво да се видят тези хора и да се има едно на ум предвид.

Владимира Терзиева: Предполагам, че го е направил някой, който иска това да бъде прекратено.

До момента прокуратурата установи, че шест от лицата имат криминално минало. Повечето от тях са с висящи дела и без осъдителни присъди.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: По повод на ваши въпроси например едно от лицата - Веселин Христов е предаден на съд през 2008-а година - обвинението е за това, че е водил, а преди това и организирал организирана престъпна група за наркоразпространение.

През април 2011 г. подобен списък с наркобосове пак бе разлепен из софийските улици. В списъка имаше 24 имена на хора от подземния свят. Тогава основното предположение беше, че конкуренти са разлепили снимките. Експерти по сигурността и днес изразиха същото мнение. В сериала "Под прикритие", който БНТ излъчи, също се беше използвана подобна схема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции след речта на Юнкер
Реакции след речта на Юнкер
Кметът на Перущица Ради Минчев е обвинен за подкуп
Кметът на Перущица Ради Минчев е обвинен за подкуп