НОВИНИ

София. Сняг от сутрин до вечер

Столицата се събуди под 50 сантиметра сняг. След като вчера снегорините почистиха основните улици и булеварди, днес дойде ред на кварталните улички и спирките на масовия градски транспорт. Кметът Йорданка Фандъкова обаче се закани в ефира на БНТ, че и този път ще има глобени почистващи фирми. Благой Цицелков с обобщение по темата.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператори:Б.Сотиров, К.Розов
20:38, 18.01.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Основните кръстовища и булеварди в столицата са обработени срещу заледяване, но заради задръстени шахти и неравности на платната на места се образуваха огромни локви. Не липсваха и традиционите за сезона задръствания и забавяне на градския транспрот.

;

Столичният градоначаник благодари на всички онези столичани, които почистиха пред дома си падналия сняг. Директорът на столичния инспекторат Веска Георгиева, пък припомни, че ни грозят глоби ако не го направим.

Веска Георгиева, Столичен инспекторат - Глобата е от 10 лева за маловажно нарушение, актът на физическо лице е между 50 до 500 лева. За Юридическо от 700 до 2000 лева. Етажната собственост е длъжна да премахне и опасните ледени висулки.

Като всяко нещо у нас и снегът успя да ни раздели. Как? Вижте във видеото.

;

И шофьорите днес трябваше да се въоръжат с лопати, за да изкарат колите си от преспите сняг. А те изневиделица могат да станат и по-високи. Причината - докато почистват снегорините затрупват със сняг спрелите отстрани коли. От снегопочистващите фирми, пък се оплаха от шофьорите.

Христо Индов, снегопочистваща фирма - Доста инциденти имахме, невъзпитани шофьори, които не правят път на снегорините. Пречат на нашата работа.
;

Днес на много места хората се движеха по пътното платно в опасна близост до колите. Заради липса на алтернатива. След като Общината глоби вече в началото на годината снегопочистващите фирми с над 400 хиляди лева за недобре свършена работа, днес кметът Фандъкова се закани за още санкции.

Йорданка Фандъкова, кмет на София - По отношение на почистването на тротоари и спирки от сутринта имам своите забележки и със сигурност ще има санкции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Вельо Горанов ще отбележи 70-годишния си юбилей в Сълза и смях
Вельо Горанов ще отбележи 70-годишния си юбилей в "Сълза и смях"
Ски сезонът на Витоша бе официално открит
Ски сезонът на Витоша бе официално открит