НОВИНИ

София Владимирова: Решението на СЕМ за генералния директор на БНР е единодушно

Всички членове на СЕМ единодушно смятат, че директорът на БНР Светослав Костов трябва да подаде оставка до края на следващата седмица. Ако такава не постъпи, от 7 до 11 октомври СЕМ ще разгледа решение за предсрочно прекратяване на мандата му. Това каза в "Още от деня" председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 27.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Владимирова изтъкна, че сме свидетели на напрежение, което се е създало в БНР.

София Владимирова: Г-н Костов, когато беше изслушан за ген. директор, каза, че разчита на приятелските отношения с всички в радиото. Свидетели сме на "Let it be" в БНР, така и на хора, които са на оградата на радиото с надписи "Оставка", коментира председателят на СЕМ.
Спирането на БНР е безпрецедентно, а оказа се, технически причини няма. Изпратен е и сигнал до прокуратурата от СЕМ по казуса.
;

Като регулаторен орган предприемаме стъпките, които ни позволява Законът за радиото и телевизията. КРС вече обяви, че също ще наложи санкция за спирането на програмата, каза тя.

София Владимирова изтъкна, че искането на оставката е част от процедурата по прекратяване на мандата на Светослав Костов, а за решение са необходими 3 гласа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва най-голямото за годината многонационално учение Balkan Bridges - 2019
Започва най-голямото за годината многонационално учение "Balkan Bridges - 2019"
България се включва в Европейската нощ на учените
България се включва в Европейската нощ на учените