НОВИНИ

Софийската опера посреща новата година с пищен Гала концерт

По традиция Софийската опера изпраща старата и посреща новата година с пищен Гала концерт. Тази година програмата събира в едно любими откъси от най-красивите оперни и балетни шедьоври.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:53, 31.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

За първи път тази година концертът е поверен в ръцете на артистичния директор на театъра - режисьорът Вера Петрова. През годините тя е изградила пред публиката реноме на творец с изключително въображение и вкус към бляскави и стилни постановки. Точно такъв е и концертът тази година.

Вълшебна каляска без коне извежда на сцената любимите на публиката оперни и балетни звезди. Не липсват и гости - тенорът Камен Чанев, сръбския баритон Никола Миайлович и двама от учениците на Райна Кабаиванска, които през януари ще пеят в премиерата на "Дон Паскуале".

Вера Петрова, режисьор на концерта: В много отношения спектакълът е различен от предишните години, търсен е да бъде като един спектакъл феерия. Надяваме се да достигне по този начин до нашата публика. Във втората част ще отидем към по-модерни и по-интересни жанрови решения.

Подобни концерти са част от Новогодишната музикална традиция по целия свят. По тази причина за солистите, които са включени в програмата, е привилегия да са част от празника на най-ревностните меломани.

Габриела Георгиева, прима на Софийската опера: Един изключително престижен и хубав концерт. Концерт, който се продава още ноември месец за броени дни. Нещо, което е много търсено от публиката, нещо много обичано и винаги е удоволствие да се участва в този концерт.

Да се подреди програмата за Новогодишния концерт е истинско предизвикателство.Част от подбраните музикални фрагменти подготвят публиката за предстоящите през сезона нови постановки, които вече се репетират. Но освен това всяко изпълнение трябва да е ефектно е да допринася за цялостната атмосфера на празничност и очакване на една по-добра година и за артистите, и за техните почитатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 души бяха ранени при взрив на бомба в близост до мол в Южните Филипини
11 души бяха ранени при взрив на бомба в близост до мол в Южните Филипини
Засилено полицейско присъствие на всички обществени места за Нова година
Засилено полицейско присъствие на всички обществени места за Нова година