COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Софийският университет чества патронния си празник за 130-и път

Почитаме Свети Климент Охридски. Днес е патронният празник на най-старото висше училище у нас - Софийския университет. Празникът се чества за 130-и път.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:21, 25.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет: Тази година СУ " Св. Климент Охридски" навършва 130 години. Какъв е Софийският университет след 130 години развитие? Той е най-старият и най-голям университет на България, предлагащ най-високо качество на образование и даващ най-високи научни резултати. Какво означава това? Най-стар означава, че годината е юбилейна не само за първото българско висше училище, заедно с нас и българското висше образование празнува своята 130-а годишнина.
Илияна Йотова, вицепрезидент: Скъпи студенти, след време всеки от вас ще каже с гордост - аз завърших Университета, без да има нужда да уточнявате името на университета, защото всеки знае, че когато така кажеш, това се отнася за СУ "Св. Климент Охридски". И така вече 130 години. Вие вече сте различни, вашият първи успех е приемането ви в тези аудитории, в привилегията да слушате лекциите на безспорните авторитети и на висок глас да казвате своето мнение, да изложите своята теория, да предложите своите идеи.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България и Сърбия разширяват сътрудничеството си в сферата на спорта
България и Сърбия разширяват сътрудничеството си в сферата на спорта
Служебната кола на Националния исторически музей е била открадната
Служебната кола на Националния исторически музей е била открадната