НОВИНИ

Софийско училище учи деца как да приемат по-различните от тях

Утре отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този повод деца от 23-то училище в София имаха урок как да приемат по-различните от тях. Той включваше приказка с поука, а след това децата трябваше да нарисуват това, което най-много ги е впечатлило.

bnt avatar logo
от Ивана Иванова
23:40, 02.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ралица Енева е майка на Радо, който страда от спинална мускулна атрофия и учи в 23-то СУ. Наскоро тя е извоювала изграждането на асансьор в училището му. Днес тя иска да научи децата, че да си различен не е порок.

Ралица Енева - родител: На първо място е важна средата. Всички да сме отворени към това нещо, да имаме една достъпна среда. От достъпността идва и приемственост, идва и желание за общуване, без да се концентираме върху различията, а приятните моменти, които можем да извлечем.

След като децата чуха приказката за един по-различен слон, трябваше да нарисуват това, което са научили.

Симеон: Никой не е различен и всеки трябва да се уважава.
Христо: Аз го знам и отпреди, че всички деца трябва да бъдат приемани както и да изглеждат, каквито и да са,/ но може би /това ми даде една надежда, че в един момент всички деца ще бъдат приети.

Някои от детските рисунки ще влязат като илюстрации в книжка с приказките на Нина Жишева, а други ще участват в изложба в края на декември посветена на хората с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в цялата Смолянска община заради пороите
Бедствено положение в цялата Смолянска община заради пороите
Протести преместиха коледния базар от Площада на победата в Букурещ
Протести преместиха коледния базар от Площада на победата в Букурещ