НОВИНИ

Солисти на Мариинския театър гостуват в Стара Загора

Солистите на Мариинския театър в Санкт Петербург Татяна Ткаченко и Иван Оскорбин пристигнаха в София. Те ще гостуват на на 50-ото юбилейно издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 03.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Почитателите на класическото изкуство ще могат да видят спектакъла "Лебедово езеро" на 5-и декември в рамките на Фестивала „Фоби“. Поканата на звездите идва от Силвия Томова, която е и режисьор на постановката.

Силвия Томова, постановчик, режисьор на "Лебедово езеро": “Тъй като аз съм възпитаник на Санкт Петербург, имам огромното желание, тъй като културата сама по себе си е космополитна, да можем да имаме такъв взамообмен. Между България и Русия. Между нашия театър - в Стара Загора и в Петербург.”

Артистите ще влязат в ролите на Одета-Одилия и принц Зигфрид в спектакъла "Лебедово езеро". Те ще имат един ден за репетиции, преди участието си в постановката.

Татяна Ткаченко, солист на Мариинския театър в Санкт Петербург: “Бих искала зрителите да запомнят не нас, а образите, които пресъздаваме. Така ще им донесем повече радост и ще направим живота им по-интересен.”
Иван Оскорбин, солист на Мариинския театър Санкт Петербург: “Очакваме публиката да открие смисъл в танца, в жестовете и да преоткрие драматизма на едно ново ниво. Ще дам всичко от себе си това да се случи, защото представянето зависи разбира се от мен и от системата на Станиславски.”

В момента билетите за спектакъла с участието на солистите на Мариинския театър вече са изчерпани, но заради големия интерес организаторите ще пуснати допълнителни билети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа
Лошото време обърква въздушния трафик в Европа
Болницата в Белоградчик е пред фалит
Болницата в Белоградчик е пред фалит