Соломон Паси поздрави Радев за изключителния му избор за служебен премиер

Соломон Паси поздрави от студиото на "Още от деня" президента Румен Радев за "изключителния му избор за служебен министър-председател". Той заяви, че Герджиков е човек на достойнството, честта и дълга.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Да избереш такъв човек за служебен премиер показва много голяма степен на политическа мъдрост, каза Паси. Той подкрепи изказването на Меглена Кунева, че в момент, в който България няма свой парламент, Радев слага най-емблематичния председател на парламента за служебен министър-председател. Това е най-големият жест към парламентаризма, каза Соломон Паси. Ще подкрепя много енергично проф. Герджиков в неговите усилия", допълни още той.

Паси уточни още, че с нетърпение е очаквал да види кой ще е служебният външен министър и се е зарадвал на името на Ради Найденов.

Запитан за амбиции в политиката, Паси каза, че в момента няма такива изкушения.

Вчера той представи книгата си „Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола".

В студиото на "Още от деня" Соломон Паси разясни, че не е автор на книгата и написаното не са непременно негови идеи. В различни случаи е бил говорител на различни екипи по различни иновативни въпроси - във външната политика, вътрешната политика, иновациите или глобалната политика. Книгата е съставена от генералния директор на БТА Максим Минчев, който е събрал текстове, в които са предлагали решения за България, Европа и света.

Повече за книгата и коментарите на Соломон Паси за новото служебно правителство вижте в разговора в студиото


Топ 24
Най-четени