НОВИНИ

SOS детски селища в подкрепа на младежи, напускащи институциите

Всяка година десетки младежи излизат от институции, центрове или приемни семейства. За да се справят по-добре с намирането на жилище, подходяща квалификация и работа, от SOS Детски селища стартират проекта „Готови за самостоятелност“. Чрез него специалисти ще помагат на младежите.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:30, 04.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Картината на приемната грижа у нас изглежда така - над 200 центрове за настаняване от семеен тип, 2000 приемни семейства и десетки настанени при близки и роднини.

Всяка година много от младежите заживяват самостоятелно.

Петя Златева - Национален изпълнителен директор, Сдружение SOS детски селища България: Помагаме им не само финансово, разбира се, и морално, защото това е изключително важно за тях - да получават подкрепа, която не е само да платим наема за квартирата или пък таксата за университета, но наистина моралната подкрепа да знаят, че някой може да им даде съвет.
;

От SOS Детски селища създават свое онлайн пространстство - там младежите ще получават информация, ще разговарят с ментори.

Петя Златева - Национален изпълнителен директор, Сдружение SOS детски селища България: Това са хора от различни бизнес сфери, които ще могат да помагат на младежите в различните им проблеми - да им помагат да си намерят работа, да решават проблеми, да пишат CV.

Ще обучават и професионалисти, които да работят с младите хора в алтернативна форма на грижа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Падащи камъни предизвикаха катастрофа в Кресненското дефиле
Падащи камъни предизвикаха катастрофа в Кресненското дефиле
Премиерът Борисов е на посещение в Израел
Премиерът Борисов е на посещение в Израел