НОВИНИ

СОС ще изслуша шефовете на "Топлофикация София" заради оставката на директора

Столичният общински съвет ще изслуша ръководството на "Топлофикация София" заради оставката на директора на дружеството. Новоизбраният председател на комисията по Икономика и собственост Николай Стойнев от ГЕРБ съобщи, че е в правомощията на Надзорния съвет на дружеството да приеме такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността изпълнителен директор.

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:08, 19.11.2019
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Той допълни, че предстои изслушване на ръководството на "Топлофикация-София" от СОС за това какви действия са предприели от дружеството за новия отоплителния сезон и какви са плановете за бъдещото развитие. По думите му мотивите за оставката на инж. Кремен Георгиев са лични.

От БСП поискаха спешно заседание на трите комисии, които имат отношение към столичната топлофикация. Те също настояват за изслушване на ръководството. От Демократична България настояват за прозрачност.

;
Николай Стойнев, председател на Комисията по Икономика и собственост в СОС: Особено в есенния период има определена сума задължения, които Топлофикация дължи на "Булгаргаз". С изравнителните сметки се покриват част от тези задължения, но разбира се проблемът съществува и не можем да кажем, че е решен напълно. Затова в крайна сметка ще работи СОС заедно с ръководството на дружеството да търси решение на тези проблеми.
Калоян Паргов, председателят на БСП-София: Финансовият одит е наложителен, като се има предвид размера на дълговете и най-вече решението на общински съвет, което даде ход на търсенето на международен консултант, което да предложи финансов модел за развитие на дружеството, което да доведе и до неговото отразяване. Това което поискахме днес е да спазим буквата на закона и следващото ръководство на "Топлофикация София" да бъде избрано с конкурс, на който всички кандидати да представят своите концепции.
Методи Лалов, председател на групата на "Демократична България": При всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на контрол, при всички случаи такава смяна на директор и в крайна сметка и БСП заявиха, без ние да сме уведомени какво се случва там не е нещото, което заслужават софиянци.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швеция се отказва от разследването срещу Асандж за изнасилване
Швеция се отказва от разследването срещу Асандж за изнасилване
Продължават проверките по случая с натровените деца в Ямбол
Продължават проверките по случая с натровените деца в Ямбол