НОВИНИ

СОС ще разгледа увеличението на заплатите в градския транспорт

Споразумение за сътрудничество ще подпишат днес Столичната община и Националната система за спешни повиквания 112. В същото време, Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа Програмата за поетапно увеличаване на доходите на водачите в градския транспорт.

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 11.07.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Предвижда се заплатите на водачите в градския транспорт да бъдат увеличавани с 10 процента през следващите три години. Ако програмата бъде приета, то тя ще влезе в сила от 2020 г.

Тази година възнагражденията в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени на два пъти с по 10%. Общинските съветници ще разгледат и предложението на кмета Йорданка Фандъкова столицата да кандидатства за европейски средства за закупуването на нови електробуси, тролейбуси, трамваи и станции за зареждане.

Общият размер на средствата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за София е 218 млн.лв.

Междувременно, от Гражданското сдружение " Обединена София" ще внесат в Столична община петиция срещу презастрояването в район "Овча Купел".

Организаторите призовават недоволните от унищожаването на зелени терени с цел строеж , да се съберат пред сградата на Общината в 9 ч тази сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 години от клането в Сребреница
24 години от клането в Сребреница
Започва делото срещу бившия зам.- кмет на София Евгени Крусев
Започва делото срещу бившия зам.- кмет на София Евгени Крусев