НОВИНИ

С топъл чай посрещат хората в социална кухня в Благоевград

Кухня за бедни към благоевградския храм „Св. Николай Летни" помага на бедни и нуждаещи се. Тя ще осигурява топла храна на хората през цялата година.

bnt avatar logo
от София Гълъбова
11:30, 27.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Седем са вече доброволческите екипи, които помагат безвъзмездно в кухнята за бедни в Благоевград , за да се приготви и раздаде храната на нуждаещите се хора.

Ангелина Попова е била доброволец в Испания. Заедно с Анета Диманачка и Кристиян Ковачев са дошли в неделния ден от Симитли, за да сготвят топлия обяд.

Кристиян Ковачев, докторант по история към Югозападния университет: Тук ние не даваме просто пример как може да раздадем храна на бедните малко топлина на замръзващите вън от снега, а даваме пример как може да дадем човещина. А човещината е да видиш усмивката на лицата на тези, които идват.
Ангелина Попова: Да нахраниш един гладен, да го нахраниш от сърце, не да го унижиш и да му се подиграваш.
Анета Диманачка: По професия съм счетоводител, но това ми дава удовлетворение, винаги съм искала да давам такава помощ.

С топъл чай посрещат бедните и самотни хора в кухнята, дошли да получат топъл обяд. През зимата приготвените от доброволците порции стигат до 150. Преди да бъдат раздадени, отец Николай освещава храната, за могат нуждаещите се да почувстват и духовната подкрепа.

Стоянка Георгиева: Това един обяд е много нещо за България. Синът ми е със 170 лв. пенсия, телкова. Съпругът ми и той с такава.

Сред дарителите на кухнята е и благоевградско заведение, което веднъж седмично също приготвя храна за хората, които имат нужда от топъл обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дачич: През 2019 г. въпросът за Косово продължава, но в по-различен формат
Дачич: През 2019 г. въпросът за Косово продължава, но в по-различен формат
„Галъп”: 22% от българите очакват 2019 г. да е по-добра
„Галъп”: 22% от българите очакват 2019 г. да е по-добра