НОВИНИ

Спасение от жегата в музея

След близо седмица необичайно горещо време, температурите в Европа започнаха постепенно да се понижават. Във Франция бяха отчетени температурни рекорди. Отрази ли се това на туризма - вижте в следващия репортаж.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:47, 01.07.2019
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Ентусиазирани туристи от целия свят продължаваха да пристигат в Париж, независимо от горещините, обхванали не само френската столица, но и голяма част от Европейския континент.

Температурата от около 38 градуса не попречи на гостите на града да посетят емблематични места като Лувъра или градините на двореца Тюйлери. Според някои туристи водите на Сена са причината за повече дискомфорт при горещо време.

Турист от Испания: Мисля, че различното тук е влагата. В Испания е сухо и горещо. Влажността създава усещането за по-високи температури.

Миналата седмица метеорологичната служба на Франция издаде предупреждение за необичайно горещо време, но това не изплаши тези ирландски туристи, които са намерили начин да се справят със ситуацията.

Ирландски туристи: Преди да дойдем, видяхме, че температурата ще достигне 38 градуса, затова купихме много слънцезащитен крем.
Туристка от Ирландия: Много крем и светли дрехи. През цялото време си носим и вода.

Не само туристите, но и много местни жители на Париж намериха прохлада в музеите и ресторантите, които са оборудвани с климатици.

В петък Франция счупи температурния си рекорд, след като бяха регистрирани 45,9 градуса по Целзий. Очакванията са през следващите дни температурите да спаднат с около 10 градуса.

Горещото време не попречи на туризма, но взе най-малко осем жертви. Четири от тях са във Франция, а останалите смъртни случаи са в Испания и Италия.

Местните власти не изключват броят им да се увеличи, защото сигналите понякога пристигат с няколко дни закъснение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха част от бул. България за ремонт - какви са промените в движението
Затвориха част от бул. "България" за ремонт - какви са промените в движението
Какво време ни очаква през юли?
Какво време ни очаква през юли?