НОВИНИ

Спасителните екипи в Бразилия подновяват търсенето на оцелели

Бразилските власти възобновиха днес издирването на стотиците хора, които са в неизвестност след срутването на стена на хвостохранилище, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:15, 27.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
спасителните екипи бразилия подновяват търсенето оцелели

Спасителните екипи се върнаха в покритите с кал райони след неколкочасово спиране на издирвателните дейности заради страховете, че има опасност от скъсване на стената на още едно хвостохранилище.

Няколко квартала на югоизточния бразилски град Брумадинхо бяха евакуирани. Според оценки на 24 000 души е било наредено да се оттеглят в по-високи райони, но следобед граждански инженери установиха, че второто хвостохранилище вече не е в опасност.

Зони, покрити с подгизнала кал, изглежда изсъхват, което може да помогне на спасителите да стигнат до райони, които досега бяха недостъпни. Дори преди половиндневното прекъсване на спасителните работи надеждите, че може да има оцелели избледняха и преминаха в мъка и гняв.

Засилва се и гневът срещу компанията собственик на мината "Вале", както и въпросите за очевидната липса на алармена система в деня на инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава пое отговорността за атентата във Филипините
"Ислямска държава" пое отговорността за атентата във Филипините
Мащабен протест в Брюксел с искания за повече действия в защита на климата
Мащабен протест в Брюксел с искания за повече действия в защита на климата