НОВИНИ

Спектакъл в полза на болните от муковисцидоза

Този петък от 18:30 часа на сцената на Младежкия театър във Варна, театрална формация “Феникс” ще играе любимата на варненци постановка “Любов” безплатно за болните от Муковисцидоза.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
17:00, 23.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.

Иван Цветанов е един от най-активните членове на сдружение “Феникс” и изявен актьор от театралната формация. Казва, че заболяването не му пречи, а дори го амбицира. Разказва ни за постановката по време на благотворителния базар, който сдружението организира, за да финансира дейността си.

Иван Цветанов
"Спектакълът се казва “Любов” по 9 разказа на Елин Пелин. Нашата формация прегърна идеята на Ас.М. И веднага решихме с колегите, че се включваме, ще играем за тях, ще направим техния информационен ден."

Иван не страда от муковисцидоза, но преди месец става лице на информационния ден за страдащите от тази болест. Във Варна те са повече от 50.

Иван Цветанов
"Това е заболяване, което засяга абсолютно всички органи. Трябва ежедневни физиотерапии. Трябва да се изсмукват от дробовете им секрет, който се събира."

Пиесата “Любов” фениксите са играли повече от 10 пъти в няколко български града. С нея получават награда за поддържаща мъжка и женска роля на фестивала “Бургаски изгреви”. Вече имат и отправена покана за участие на фестивал във Франция през следващото лято.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Кривня няма аптека и лекарски кабинет
В село Кривня няма аптека и лекарски кабинет
На 24.11. ще има прекъсване на излъчването на БНТ поради профилактика
На 24.11. ще има прекъсване на излъчването на БНТ поради профилактика