НОВИНИ

Медиците от Спешна помощ - Русе подават оставки

След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради назначаването на нов директор, 50 служители са подали оставките си. Според здравното министерство обаче, конкурсът за директор е проведен законно. Русенските медици казаха, че областта няма да остане без Спешна помощ, но ще стане така че линейката да се чака по 2-3 часа.

bnt avatar logo
от Ирина Илиева
12:30, 12.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
Още

На общо събрание днес в центъра за Спешна помощ за пореден път отсъстваше ръководството и служителите отново не получиха отговор на исканията си за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и подобряване на условията на труд.

Мариана Ганчева - фелдшер: Искаме с някой да проведем диалог, ето оказа се, че днеска нямаме директори тука. Въпросите ни трябва да бъдат зададени на по-висша инстанция.Застанали сме зад оставките си, като искаме един срок някой да се срещне с нас, да ни разясни в каква посока по-нататък тръгваме и от там нататък ние ще си решим какво да направим.

На срещата медиците отново поставиха въпроса за сигурността на работното място, заради зачестилите случаи с агресивни пациенти и техните близки.

Мариана Ганчева - фелдшер: На всяко излизане на адрес аз треперя и на всяко питане на детето ми „мамо кога ще се прибереш", аз по 5 минути не мога да отговоря.
Галя Маринова - фелдшер: Просто нямаш време да набереш бутона или полицията. Просто трябва да има друг начин да може да се викат службите за сигурност.

50 служители от Спешния помощ, които са подали оставки, ще продължат да работят още месец до изтичане на предизвестията им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спаси София предлага смяна на ограничителите по Графа
"Спаси София" предлага смяна на ограничителите по "Графа"
Масово: Самолетни компании и отделни държави се отказват от Боинг 737 Макс 8
Масово: Самолетни компании и отделни държави се отказват от Боинг 737 Макс 8