НОВИНИ

Спешна проверка на ДНСК спря строителството на "Арапя" и "Алепу"

От понеделник се спира строителството в района на къмпинг "Арапя" и на плаж "Алепу". Това стана ясно след направената спешна проверка на Дирекцията за национален строителен контрол по Южното Черноморие. Инвеститорът на строежа на къмпинг "Градина" сам се отказа временно от строителните дейности.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:06, 25.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Проверката започна от най-големия обект на ваканционния комплекс до Св. Тома на Алепу.

Иван Несторов - началник на ДНСК: Това е достатъчно основание да се издаде заповед за спиране на строителството. Вижда се с просто око, че е изградена конструкцията на една от сградите. Което е недопустимо.

От фирмата - инвеститор заявиха, че ще излязат с официално становище след приключване на проверката.

инж. Цветанка Павлова, технически експерт в "Главболгарстрой": Това, което виждате в момента, касае само и единствено първия етап и ние ще го докажем с одобрените проекти, в които това нещо стои и то не е част от сградата, то е част от укрепителното съоръжение.
;

Санкция към обекта е наложила и екоинспекцията заради засипване на плажната ивица със земна маса от строежа, за която строителите твърдят, че е останала от свлачището.

инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас: Ние няма как да установим кога се е случило и затова им е отправена покана за налагане на административна мярка. Санкцията за такъв вид дейност е от 600 до 6000 по Закона за биоразнообразието.

Заради липса на законен път, план за сигурността на работниците, както и задължителната строителна ограда и информационна табела, беше спряно и строителството на къмпинг "Арапя".

Малко преди началото на проверката стана ясно, че инвеститорът на строежа в къмпинг "Градина" сам е прекратил строителството до есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: 2400 лв. на месец са необходими за нормален живот на 4-членно семейство
КНСБ: 2400 лв. на месец са необходими за нормален живот на 4-членно семейство
В капана на грипа: Повече от половин България е в епидемия
В капана на грипа: Повече от половин България е в епидемия