НОВИНИ

Транспортираха с военен самолет бебе за лечение във Виена

4-месечно бебе беше транспортирано по спешност до болница във Виена със самолет "Спартан" на Военновъздушните сили. Детето ще бъде оперирано там, а разходите се поемат от Фонда за лечение на деца в чужбина.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:17, 15.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

4-месечното момиченце страда от рядка сърдечна малформация. Веднъж вече е оперирано във Виена чрез Фонда за лечение на деца. В края на февруари догодина трябвало да бъде прието отново. Във вторник обаче състоянието му се влошава. Прието е в Националната кардиологична болница.

д-р Владимир Пилософ - директор на Фонд за лечение на деца в чужбина: "Влязохме във връзка с австрийските колеги и заедно с нашите специалисти решихме, че е най-разумно детето да бъде преведено незабавно във Виена".

Детето, майка му и медицинският екип са транспортирани до там със самолета на Военновъздушните сили "Спартан".

д-р Владимир Пилософ - директор на Фонд за лечение на деца в чужбина: "Това съдействие беше оказано много бързо и в 20 часа детето отлетя за Виена и успешно пристигна и съответно се намира в интензивно отделение".

Само тази година екипажи на "Спартан" са участвали в шест спасителни операции. Състоянието на детето е под контрол, са заявили от австрийската болница. Предстои да се реши кога ще му бъде извършена операция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
201 сгради в София с одобрени документи за саниране през 2017-а година
201 сгради в София с одобрени документи за саниране през 2017-а година
Лукарски: Не живеем с мисълта, че ще връщаме мандата за съставяне на кабинет
Лукарски: Не живеем с мисълта, че ще връщаме мандата за съставяне на кабинет