НОВИНИ

Спецакция срещу митничари затвори граничния пункт "Лесово"

Специализирана акция на полицията и прокуратурата се провежда в този момент на "Лесово", граничният пункт временно е затворен. От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Турция да използват другите гранични пунктове към страната - Капитан Андреево и Малко Търново. Все още органите на реда не дават официална информация за предмета на акцията. На този етап информацията е неофициална, но се твърди, че са арестувани около 40 митничари, съобщи кореспондентът на БНТ Диана Иванова.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
12:11, 02.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:16 мин.
У нас

Вероятно това са митничарите от двете смени, защото пунктът е затворен в 8 часа тази сутрин, когато се сменят. Акцията е на ДАНС и специализираната прокуратура и е насочена срещу митнически служители, които вероятно са уличени в корупционни схеми.

Движението от двете страни на границата е преустановено. От българската страна опашката от тирове е около 5 км, но по пътя полицаи отклоняват товарни автомобили, за да не се трупат на границата.

ДАНС и специализираната прокуратура са използвали специализирани разузнавателни средства, с които да установят корупционнните схеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение и на третия задържан за фалшивите евро банкноти
Повдигнаха обвинение и на третия задържан за фалшивите евро банкноти
Намериха тялото на изчезналия турист в Стара планина
Намериха тялото на изчезналия турист в Стара планина