НОВИНИ

Спецакция в Монтана срещу група за наркотрафик и изнудвания

Над 15 души бяха задържани при мащабна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана. Акцията е под контрола на специализираната прокуратура. Разбита е организирана престъпна група, занимавала се с рекет, палежи и разпространение на наркотици.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:32, 30.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По време на акцията рано сутринта полиция и жандармерия блокира всички входно-изходни пътища на територията на Монтана.

Разследването на разбитата организирана престъпна група е продължило близо година, уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, различни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването.

Гешев потвърди, че сред задържаните в София е и известният с престъпната си дейност Мартин Антов от Монтана, свързан и с делото "Килърите 2". За него имало и сведения, че е рекетирал основно земеделски производители от региона.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Към момента има данни, че той е на ръководно ниво в тази структура, въпреки че ако държа да съм прецизен и към момента няма повдигнато обвинение за това, че той е организирал или ръководил престъпна група. Знае се, че и се работи в посока, че сегментът на тази група е в две направления - едната част - насилствени действия, рекет, другата е наркоразпространение.

До утре се очаква да стане ясно на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, както и какви мерки за неотклонение ще им поиска спецпрокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраният за евродепутат Карлес Пучдемон не беше допуснат до сградата на ЕП
Избраният за евродепутат Карлес Пучдемон не беше допуснат до сградата на ЕП
Транспортният министър назначи одит във връзка със серията авиокатастрофи
Транспортният министър назначи одит във връзка със серията авиокатастрофи