НОВИНИ

Спецакцията в Страсбург приключи - нападателят остава в неизвестност

В Страсбург днес беше в ход мащабна полицейска операция, за която френският вътрешен министър Кристоф Кастане информира Сената. От тази сутрин има пети арестуван във връзка със стрелбата край коледния базар. Жертвите на нападението вече са три, след като един от ранените почина. Тази вечер в парламента се обсъжда вот на недоверие към правителството заради кризата с "жълтите жилетки". Още информация от Юлия Талева.

bnt avatar logo
от Юлия Талева - кор. на БНР
20:24, 13.12.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Полицейската операция в Страсбург приключи без арестувани лица, а терористът остава в неизвестност, като не се знае дали се намира на френска или германска територия.

Акцията е проведена по подадени сигнали, но не е имало сигурни данни къде се намира издирвания мъж. В ареста остават родителите и двамата му братя, както пето лице от близкото му обкръжение, което е задържано днес. Полицията издирва и автомобила, с който е избягал извършителят на атентата.

В минутите около 20:30 ч депутатите в парламента трябва да гласуват вота на недоверие, внесен от 68 представители на лявата опозиция заради протестите на "жълтите жилетки". Смята се, че това е вот с предизвстен край при огромното мнозинство от управляващата партия.

Същевременно, "жълтите жилетки" увериха, че са готови да продължат протеста си и дори разкритикуваха правителството, че се възползва от атентата в Страсбург, за да омаловажи исканията им.

Засега протестът, насрочен за събота, не е отменен. Гражданската подкрепа за "жълтите жилетки"обаче е намаляла през последните дни, сочат резултати от последните проучвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МТСП публикува Националната стратегия за намаляване на бедността
МТСП публикува Националната стратегия за намаляване на бедността
ГЕРБ, Воля и ОП не участваха в дискусията за Изборния кодекс при президента
ГЕРБ, Воля и ОП не участваха в дискусията за Изборния кодекс при президента