COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ГДБОП разби група за трафик на жени в Германия

Групата е действала от 2011 г. Двама от задържаните мъже набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

от БНТ
14:31, 26.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
гдбоп разби група трафик жени германия

На 25 януари 2017 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия. Двама от участниците в групата – Мехмед М. и Мерсан М. са задържани на 25 януари 2017 г. в Ямбол при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Третият се намира на територията на Германия, за него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в България.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2011 г. Мехмед и Мерсан М. набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге, ФРГ. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в Леге трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в „бизнеса“. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата задържани участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 27 януари 2017 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лъвът Любо се чувства добре, с партньорката му Ева са на специална диета
Лъвът Любо се чувства добре, с партньорката му Ева са на специална диета
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината