НОВИНИ

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Септември

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и отстрани кметът на Септември Марин Рачев. Заедно с кмета от поста "специалист инвеститорски контрол" беше отстранен и Станой Милов.

Явор Симов
от Явор Симов
22:04, 05.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
специализираният наказателен съд отстрани длъжност кмета септември

В мотивите си съдът смята, че ако останат на своите постове, двамата обвиняеми могат да повлияят на разпита на свидетели, както и да манипулират документи, касаещи хода на разследването. Марин Рачев и Станой Милов са отстранение от постовете за неопределено време.

Прокуратурата или обвиняемите могат да поискат да бъдат възстановени, ако изясняването на обективната истина е приключило. Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.


Марин Рачев - кмет на община Септември: За мен решението не съответства на доказателствата, които се представиха в днешното заседание и на закона, заради това ще обжалваме решението в законоустановения срок.
Васил Василев - адвокат: Мотивите, които прочете съда за отстраняване на кмета на община Септември означават, че започва практика, при която все едно кое длъжностно лице, щом бъде привлечено към отговорност за престъпление, свързано със службата му, може да бъде отстранявано и ще бъде отстранявано.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Малдивите обяви извънредно положение
Президентът на Малдивите обяви извънредно положение
Преговорите за коалиционно правителство на Германия ще продължат утре
Преговорите за коалиционно правителство на Германия ще продължат утре