НОВИНИ

Специализираният съд пусна от ареста Евлоги Станоев - Голямата Бирма

Специализираният съд пусна от ареста Евлоги Станоев, известен с прякора си Голямата Бирма, защото, според съда, срещу него няма нито едно доказателство, че е ръководел канал за контрабандни цигари за милиони. От септември Станоев е издирван с европейска заповед за арест и вчера се предаде в присъствието на адвокат. В края на август спецполицаите разкриха четири свръхмодерни фабрики за незаконно производство. Според прокуратурата месечният оборот на групата бил около 10 милиона лева.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:21, 12.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В съдебната зала стана ясно ,че соченият от разследващите за бос на четири нелегални фабрики за производство на цигари Евлоги Станоев още в края на ноември изпратил молба чрез адвоката си, че иска да се яви в прокуратурата. Оттам му посочили, че това може да стане на 10 декември. Съдията изрази недоумение защо се е чакало толкова време.

В съдебната зала обвиняемият Станоев заяви, че никога не се е укривал. Докато бил издирван ходил на работа и бил вкъщи.

;

Според съда на този етап няма нито едно доказателство, което да уличава Бирмата като тартор на организирана престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари. Името на обвиняемия се споменавало само в показанията на двама свидетели, които изказвали единствено предположения. Съдията прецени ,че няма опасност Бирмата да се укрие и той беше освободен незабавно от ареста.

Прокурорът отказа коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Консерваторите решават съдбата на Тереза Мей като лидер
​Консерваторите решават съдбата на Тереза Мей като лидер
Приеха на първо четене спешни промени в антикорупционния закон
Приеха на първо четене спешни промени в антикорупционния закон