НОВИНИ

Спецоперация за наркотици във Велико Търново

Пореден екшън във Велико Търново. Късно снощи един от централните жилищни квартали на града беше отцепен за часове от полицията, униформени с кучета извършваха проверка на автомобили и обискираха квартири. Жители от квартала са категорични, че са станали свидетели и на престрелка. От полицията обаче категорично отричат да е имало стрелба и потвърждават единствено, че в района е проведена специализирана акция по линия „наркотици". Арестувани са трима души, между които известния на града криминално проявен Айдън Юсеинов.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
17:39, 13.02.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Екшънът започва около 21 часа снощи. Районът около болницата остана отцепен от полицията до късно след полунощ. Хора и автомобили бяха пренасочвани по съседни улици, а свидетели казваха, че всичко започнало със стрелба, която ясно отекнала в квартала.

- По някое време като че ли чух някъде. Имаше гърмене, тука долу и горе се гърмя. Вечерта късно, не е много през нощта.

- Не сме, ние живеем тука в този район, ама не сме разбрали...

Задържани са трима, между които криминално проявения Айдън Юсеинов. Говори се, че 45-годишния мъж е бил мишена на поредната гангстерска саморазправа. Според друга версия обаче спецполицаите нахлули в дома му за обиск и той открил огън по тях.

Въпросният Айдън Юсеинов по прякор - Анди от доста време се движи по улиците на града с този голям черен автомобил, известен не само на полицията, но и на всички жители в старата столица. Той беше щателно обискиран от спецполицаите снощи на тази улица, където се разигра полицейския екшън.

Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, случаят е предаден на специализираната прокуратура в София. Жителите на града обаче очакват информация за случая от преди седмица със заложената бомба в хранителен магазин на метри от сградата на полицията. Според източници пожелали анонимност в града от месец се води гангстерска война за преразпределяне на територии и пазари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години Фондация Искам бебе
10 години Фондация "Искам бебе"
Случайни минувачи спасиха майка и бебе от потъваща кола в Амстердам
Случайни минувачи спасиха майка и бебе от потъваща кола в Амстердам