НОВИНИ

Спират строежите в "Алепу", "Арапя" и "Градина"

Началникът на ДНСК Иван Несторов постанови строежите в местностите „Алепу" и „Арапя", какти и в къмпинг „Градина" да бъдат спрени. Той отиде на проверка по настояване на премиера Бойко Борисов, след репортажите за скандалните строежи по пясъчните ивици на Южното Черноморие.

bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 25.01.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

При огледа до "Арапя" инспекторите констатираха липса на законен път, план за сигурността на работниците, както и задължителната строителна ограда и информационна табела.

Въпреки че малко преди проверката беше съобщено, че инвеститорът в къмпинг „Градина" сам е прекратил строежа до есента, Иван Несторов нареди проверка в Община Созопол и за този обект.

За укрепването на брега на „Алепу" шефът на ДНСК е констатирал нарушаване на правилата за строеж и от днес забранява на дружеството „Главболгарстрой" да работи на обекта.

Иван Несторов, началник на ДНСК: Не е спазено разрешението за строеж. Първият етап е геозащитното съоръжение, то трябва първо да се въведе в експлоатация и чак след това да се продължи застрояването на този УПИ с жилищните сгради. Това е достатъчно основание да се издаде заповед за спиране на строителството.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест на медици в Пловдив
Пореден протест на медици в Пловдив
Движението през проходите Превала и Пампорово задължително с вериги
Движението през проходите Превала и Пампорово задължително с вериги