НОВИНИ

Спирка за разкази вече и в Пловдив

След Варна, и Пловдив вече си има спирка за разкази. Така едно място за чакане на автобуси се превръща в пространство, което стимулира четенето. Идеята е на варненското сдружение "Кашалот" и се реализира за втора година.

bnt avatar logo
от Таня Матева
12:46, 24.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Миналата година проектът "Спирка за разкази" се реализира единствено във Варна. Второто издание приобщи към инициативата София и Пловдив.

Идеята на варненското сдружение "Кашалот" е спирките на градския транспорт да придобият друг смисъл .

Петър Пачолов, сдружение "Кашалот": Спирките на градския транспорт са място, което има нужда от подобрение, то е изключително безлично, много често само като рекламна площ се приема. Искахме да направим нещо по-стойностно, което да вдъхнови хората, докато чакат.

Така дали възможност на млади пишещи хора да разкажат кратки истории. Получили над 1000 творби, а най-добрите вече са намерили място по градските спирки и оползотворяват времето на чакащите.

Петър Пачолов, сдружение"Кашалот": Разказите трябва да отговарят до 250 думи, като ограничението не идва от друг факт, а просто искаме да е четимо на самата спирка, защото ако е повече, хората няма да имат време, ще им дойде автобусът.

В Пловдив разкази ще могат да се четат на 6 спирки в различни квартали на града. Всички те са подчинени на темата "В капана на времето".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буквите оживяват в интерактивна азбука
Буквите оживяват в интерактивна азбука
Ценно издание на Рибния буквар беше дарено на читалище в Първомай
Ценно издание на Рибния буквар беше дарено на читалище в Първомай