COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Спирка за разкази вече и в Пловдив

След Варна, и Пловдив вече си има спирка за разкази. Така едно място за чакане на автобуси се превръща в пространство, което стимулира четенето. Идеята е на варненското сдружение "Кашалот" и се реализира за втора година.

от Таня Матева
12:46, 24.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Миналата година проектът "Спирка за разкази" се реализира единствено във Варна. Второто издание приобщи към инициативата София и Пловдив.

Идеята на варненското сдружение "Кашалот" е спирките на градския транспорт да придобият друг смисъл .

Петър Пачолов, сдружение "Кашалот": Спирките на градския транспорт са място, което има нужда от подобрение, то е изключително безлично, много често само като рекламна площ се приема. Искахме да направим нещо по-стойностно, което да вдъхнови хората, докато чакат.

Така дали възможност на млади пишещи хора да разкажат кратки истории. Получили над 1000 творби, а най-добрите вече са намерили място по градските спирки и оползотворяват времето на чакащите.

Петър Пачолов, сдружение"Кашалот": Разказите трябва да отговарят до 250 думи, като ограничението не идва от друг факт, а просто искаме да е четимо на самата спирка, защото ако е повече, хората няма да имат време, ще им дойде автобусът.

В Пловдив разкази ще могат да се четат на 6 спирки в различни квартали на града. Всички те са подчинени на темата "В капана на времето".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Буквите оживяват в интерактивна азбука
Буквите оживяват в интерактивна азбука