НОВИНИ

Спокоен беше трафикът на автомобили в днешния ден

Близо 530 000 българи са на път за почивните дни около Нова година. След първоначалното натоварване, движението в страната вече се нормализира. Засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии.

bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 29.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

През днешния ден трафикът по АМ "Струма" в посока Гърция беше спокоен. Нямаше и много преминаващи през граничен пункт "Кулата". Гишетата на вход и изход работиха при нормален график. Преминаването на автомобили ставаше за минути. Обстойни проверки се извършваха само на коли с регистрации извън Европейския съюз.

Иван: Очаквах да е нещо по-различно, но нямаше, спокойно беше.
Альоша: Няма трафик, пътят е много чист, няма движение, което да затруднява.

Потокът от автомобили към южната ни съседка бе предимно от автомобили с гръцка регистрация. Голяма част от тях са туристи, прекарали няколко дни в зимния ски център Банско. Без забавяне се осъществяваше преминаването и на другия граничен пункт за Гърция-Илинден-Ексохи.

В ранния следобед интензивно беше движението към курорта Банско, но сериозни колони от автомобили не се образуваха. Патрулиращи екипи следяха за спазването на правилата за движение по пътищата. Основни проверки се извършваха за превишена скорост и наличие на алкохол и дрога при водачите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва отговори на призив на Меркел и Макрон
Москва отговори на призив на Меркел и Макрон
Сърбия ще се върне към диалога с Косово при отмяна на 100-процентовите мита
Сърбия ще се върне към диалога с Косово при отмяна на 100-процентовите мита