НОВИНИ

Спомен за голямата актриса Невена Коканова

С редица събития се отбелязва годишнината от рождението на голямата актриса Невена Коканова. Вчера тя щеше да навърши 80 години. Филм, книга и изложби разказват за нейния живот, а до 3 януари в градинката пред Народния театър експозиция разкрива образа на Невена в непоказвани досега снимки.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:55, 13.12.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Невероятна красота, съчетана с неповторим талант. Загадъчният поглед на Невена Коканова посреща хората от личния архив със снимки на актрисата и на дъщеря ѝ Теодора.

Теодора Шарланджиева, дъщеря на Невена Коканова: Наистина докоснете се, книгата е много истинска и ще сте много близо до моята майка.
;

Обичаната от поколения българи Невена Коканова, неслучайно е наричана първата дама на българското кино.

Тодор Чобанов, зам.-кмет по култура на София: Майката, личността, професионалиста, страдащия, борещия се, побеждаващия човек, всичко това го направи в незабравими филми Невена Коканова.
Мария Статулова, актриса: Светъл човек, никога няма черни помисли, никога не гледа надолу в земята. Щастливо лице с прекрасни зелени очи, в които може да потънеш.
Ева Колева: Това е една личност, озарена наистина от най-високи идеали. Толкова много послания има в нейното изражение, в нейния поглед.

Освен незабравимите роли на обичаната актриса,за нея ще ни напомня и нещо съвсем обикновено - една пейка в градинката на "Свети Седмочисленици". Пейка с надпис: Любимо място на актрисата Невена Коканова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-годишен младеж нападна три жени и дете в столичния кв. Христо Ботев
24-годишен младеж нападна три жени и дете в столичния кв. "Христо Ботев"
Раздадоха наградите Полицай на годината
Раздадоха наградите "Полицай на годината"