НОВИНИ

Спор за изхвърляне на строителни отпадъци в река Тунджа в Ямбол

Клип, който според снимащия показва как строителна фирма от Ямбол изхвърля строителни отпадъци в река Тунджа взриви социалните мрежи. Клипът има над 6900 споделяния и над 270 хиляди гледания. Проверка на репортерите в Ямбол обаче установи друго.

спор изхвърляне строителни отпадъци река тунджа ямбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:33, 27.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От снимания от висок блок в жилищен комплекс „Златен рог” клип се вижда, как двама работници, качени на товарен камион изсипват строителни отпадъци, но не може да се определи точно къде попадат те, макар да е ясно, че всичко се разиграва край река Тунджа. Снимащият е качил в профила си клипа с призив да се споделя, за да получи санкции строителната фирма. За по-малко от 24 часа той е споделен над 6900 пъти и е гледан над 270 000 пъти.

Проверка на нашия екип обаче установи друго. Строителната фирма е изхвърляла отпадъци не в реката, а в частен имот, която имм е възложила ремонт.

Георги Петков, собственик на фирмата, възложила ремонта: "Вчера събориха едно панелче около метър и двадесет, за да изградим нова врата, метална врата, да я сложим там и от това панелче си го сложихме тука в нашия двор отпадъка. Това са две колички натрошен бетон от панелчето, което сме съборили….Абсолютно нищо не е изхвърлено в реката."

Собствениците на строителната фирма заявиха, че ще подадат сигнал в прокуратурата за оронване на престижа на фирмата, за разпространяване на невярна информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Стара Загора ще има референдум за бъдещето на парк Бедечка
В Стара Загора ще има референдум за бъдещето на парк "Бедечка"
Външни експерти ще анализират въвеждането на цените за разпределение на газ
Външни експерти ще анализират въвеждането на цените за разпределение на газ