НОВИНИ

Споразумението за миграцията на фокус във втория ден от срещата на върха на ЕС

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където участва в последната среща на върха на лидерите от ЕС за тази година. Късно снощи те отказаха да предоговарят сделката по Брекзит с Великобритания, а днес сред основните акценти в дискусиите е въпроса с миграцията. В Брюксел срещата на върха следи кореспондентът ни Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:15, 14.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Премиерът Борисов заяви, че се надявал австрийското председателство да постигне напредък по споразумението за миграцията, но на този етап държавите остават разделени и не може да се стигне до единно решение.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Сега вече Европа е във фаза - заради вътрешнополитическите си проблеми във всички държави бих казал, всеки да се опитва да се спаси по единично чрез едно общо в кавички решение. Затова ние сме против да се разделят решенията, защото ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всички го отчитат и всяко едно решение, разделяне на пакета, ни поставя под риск.

Премиерът коментира и решението на ЕС да удължи санкциите срещу Русия с шест месеца заради неспазване на Минското споразумение, както и конфликта в Азовско море. Той заяви, че е настоял пред европейските си колеги да работят за това да бъдат освободени поне задържаните моряци от украинските кораби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косово пристъпва към изграждане на своя редовна армия
Косово пристъпва към изграждане на своя редовна армия
Ислямска държава пое отговорност за нападението в Страсбург
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Страсбург