Според Кремъл Путин е основна мишена на медийното разследване "Панамагейт"

Според говорителя на Кремъл руският президент Владимир Путин е основна мишена на т. нар. разследване "Панамски документи", в което са споменати хора от неговото обкръжение, предаде Франс прес.

от БТА
преди 4 години
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Според Кремъл Путин е основна мишена на медийното разследване Панамагейт

Путин, Русия, нашата стабилност и предстоящите избори са основните мишени. Става дума за дестабилизиране на страната. Основната цел на цялата тази дезинформация е нашият президент, каза Дмитрий Песков. Според него Путин е взет на прицел в контекста не само на предстоящите парламентарни избори през есента, но и а президентските избори в Русия след две години.
Тази Путинофобия в чужбина е достигнала такава степен, че в действителност е станало табу да се казва нещо добро за Русия, за каквито и да е действия на Русия или постижения на Русия. Задължително е обаче да се говорят лоши неща, много лоши неща и когато няма нищо за казване, то трябва да бъде скалъпено нещо, заяви Песков, цитиран от Ройтерс..
По думите му в разкритията няма нищо ново или конкретно по отношение на руския президент и става дума за журналистическо разследване, пълно с измислици и фалшификации. Според Песков това разследване е дело на бивши служители на ЦРУ или на американския Държавен департамент.
Документи, публикувани в днес в 100 световни медии, твърдят, че лица, свързани с Путин, в това число известен виолончелист, са замесени в офшорната схема, припомня Асошиейтед прес. Самият Путин не е директно споменат в информациите относно изтеклите документи, отбелязва ДПА.

Топ 24
Най-четени