Според Местан бащата на загиналото бебе е виновен за катастрофата

Единственото нещо, което искам е честно и обективно разследване, което да установи истината за катастрофата и на тази основа да се определи отговорността. Това каза Лютви Местан на пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина шестмесечно бебе. Той заяви, че виновен за произшествието е бащата на детето.

от БНТ
преди 10 месеци
5774
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Според Местан бащата на загиналото бебе е виновен за катастрофата

Лидерът на ДОСТ каза, че дълбоко страда за смъртта на малкото момиченце, но категорично заяви, че няма да поеме върху себе си чужд грях и чужда вина.

Лютфи Местан: До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ.

Местан отрече информацията на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че през последните шест години има влязло в сила едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша за превишена скорост. Според него нарушенията на пътя, за които прокуратурата съобщава, са направени от други хора, шофирали автомобилите на ДПС. Той съобщи, че ще заведе дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата.

Топ 24
Най-четени