НОВИНИ

Спорните текстове от законопроекта за горивата ще бъдат внесени отново

Спорните текстове от новия законопроект за горивата ще бъдат внесени отново в ресорната парламентарна комисия. Това е резултат от среща между вицепремиера Валери Симеонов и собственици на малки бензиностанции, протестиращи срещу закона.

Николай Минков
от Николай Минков
20:06, 02.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За да няма фалити и поскъпване на горива - от бранша се обявиха срещу предложението за премахване на дистрибуторите, изискването за 20 хил. лв. уставен капитал за дребните търговци и банковата гаранция от 500 хил. лв., за да получат лиценз.

Димитър Хаджидимитров - търговец на горива: Когато останат по-малко играчи на пазара, нормално е цените на горивата да се повишават нагоре.Абсолютно нормално. Като се изгубят дистрибуторите, който ще доставя горивото до крайните клиенти. 20 хил. лв. за бензиностанция в София, Пловдив, Варна, Бургас - да не е проблем за хората, но 20 хил. лв. за бензиностанция в Петърч или с. Антон - това е проблем за хората.
;

Вицпремиерът Валери Симеонов се срещна с представителите на малки бензиностнации, протестиращи срещу новия законопроект за горивата. От бранша се обявиха срещу предложението за премахване на дистрибуторите, изискването за 20 хил. лв. уставен капитал за дребните търговци и банковата гаранция от 500 хил. лв., за да получат лиценз.

След близо четири часа дискусия беше постигнато съгласие - спорните текстове да бъдат обсъдени отново в ресорната парламентарна комисия. Търговците предупредиха, че ако законът бъде приет в този вид, ще предизвика фалити и поскъпване на бензин, газ и дизел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Германия: Поредно търсене на компромис
От нашите пратеници в Германия: Поредно търсене на компромис
Автобус с израелски туристи се запали в движение близо до Поморие
Автобус с израелски туристи се запали в движение близо до Поморие