НОВИНИ

Спортист от Русе ще плува 20 часа с вързани крака, за да помогне на болни деца

24-годишен плувец от Русе започна своя 20-часов маратон на плуване с вързани крака. Така Теодор Цветков ще премине 50 км. Целта му е да събере средства за изграждането на рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. Вижте повече от прякото включване на Виолета Никифорова от басейна на предизвикателството.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
20:30, 22.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Теодор Цветков плува в басейна на Спортното училище в Русе. Неговите намерения са да направи 3000 дължини. Той и хората, които го подкрепят от фондация "Александър Русев", смятат, че подобна инициатива се прави за първи път у нас.

Благородната кауза вече обедини много хора, които осигуриха безвъзмездно дори терен за бъдещия рехабилитационен комплекс.

До сега младият мъж и треньорът по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 деца и младежи, които страдат от церебрална парализа, да направят първите си стъпки.

Двамата са разработили специална програма, при която децата преминават през серия от упражнения във водата и по този начин напредват в развитието си.

Теодор Цветков: Най-различни раздвижвания. Учим ги да плуват. До сега всяко дете има напредък, даже има и деца, които са прохождали. Давам всичко от себе си - това е.

За да подкрепят каузата на Теодор Цветков и на хората с добри сърца, около басейна на Спортното училище в Русе се събраха много родители на деца с увреждания и граждани. Ако всичко се развива по план, очаква се Теодор да финишира утре по обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българчета от Европейското училище в Брюксел с благотворителна кауза за Коледа
Българчета от Европейското училище в Брюксел с благотворителна кауза за Коледа
Шести съботен протест на френските жълти жилетки
Шести съботен протест на френските "жълти жилетки"