Спортист от Русе ще плува 20 часа с вързани крака, за да помогне на болни деца

24-годишен плувец от Русе започна своя 20-часов маратон на плуване с вързани крака. Така Теодор Цветков ще премине 50 км. Целта му е да събере средства за изграждането на рехабилитационен комплекс за деца с увреждания. Вижте повече от прякото включване на Виолета Никифорова от басейна на предизвикателството.

от Виолета Никифорова
преди 1 година
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Теодор Цветков плува в басейна на Спортното училище в Русе. Неговите намерения са да направи 3000 дължини. Той и хората, които го подкрепят от фондация "Александър Русев", смятат, че подобна инициатива се прави за първи път у нас.

Благородната кауза вече обедини много хора, които осигуриха безвъзмездно дори терен за бъдещия рехабилитационен комплекс.

До сега младият мъж и треньорът по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 деца и младежи, които страдат от церебрална парализа, да направят първите си стъпки.

Двамата са разработили специална програма, при която децата преминават през серия от упражнения във водата и по този начин напредват в развитието си.

Теодор Цветков: Най-различни раздвижвания. Учим ги да плуват. До сега всяко дете има напредък, даже има и деца, които са прохождали. Давам всичко от себе си - това е.

За да подкрепят каузата на Теодор Цветков и на хората с добри сърца, около басейна на Спортното училище в Русе се събраха много родители на деца с увреждания и граждани. Ако всичко се развива по план, очаква се Теодор да финишира утре по обяд.

Топ 24
Най-четени