НОВИНИ

Спряха водата на 10 къщи в бургаския квартал "Победа" заради неплатени сметки

Роми от бургаския квартал "Победа" са без питейна вода от три месеца заради неплатени 100 хиляди лева на ВиК-дружеството. Заради спряната вода те са подали жалба в Европейската комисия, откъдето са изпратили писмо до общината, в което настояват администрацията да обясни защо се е стигнало до крайната мярка.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
16:26, 14.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Заради спирането на водата ромите се заканват, че няма да изпратят децата си на училище от понеделник.

От община Бургас и ВиК заявиха, че водата е спряна на десет къщи в квартала, защото тези абонати дължат на дружеството 100 000 лева.

Димитър Николов, кмет на община Бургас: Няколко пъти ги подканвахме да си плащат водата, задълженията са доста сериозни. В момента водата е спряна в доста къщи и те са се оплакали от това, че не им даваме възможност да ползват питейна вода. Пак да повторя питейна вода не се ползва, защото не се плаща.

Днес в общината пристигна писмо от евродепутата от Зелените Ромео Франц, в което се настоява вода в квартала да бъде пусната.

Димитър Николов, кмет на община Бургас: Надявам се натискът от страна на ЕП да е в полза на законността. До колкото знам в Германия, ако ползваш вода или електричество, ти го спират по същия начин.

От общината и ВиК са категорични, че няма да пуснат водата, докато задълженията не бъдат погасени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невена Николова стана Дизайнер на годината
Невена Николова стана "Дизайнер на годината"
Йенс Столтентберг: НАТО няма позиция за „Северен поток-2“
Йенс Столтентберг: НАТО няма позиция за „Северен поток-2“